Tippek és Tanácsok használt autó vásárlás előtt.

1. Általánosságban a használt autó keresésről.

Mielőtt elindulna a kereskedőhöz, és elkezdi nézni az autókat, készítsen egy listát az Ön által célzott autómodellekről. Miután megvan a listája, keressen minden autógyártást, hogy megismerje a gyakori hibákat, a javítási költségeket és az árakat, amikor elkezdtek öregedni. A kutatással együtt a piacot némi alkupozícióval és lelkes szemmel fogja bevinni az egyes autómodellek gyenge pontjaihoz.

2. Ismerje meg az árfolyamot

A futómű és a hozzáadott funkciók befolyásolhatják az autó értékét, így az azonos modell és évjáratú autók eltérő árcédulával rendelkezhetnek. A Kelley Kék Könyv árazási eszköze segít Önnek abban, hogy árajánlatot kapjon.

3. Kérdezzen sok kérdést

Amikor kapcsolatba lép egy kereskedővel vagy egy egyedi eladóval, annyit kapjon, amennyit csak tud. Az alábbiakban felsoroljuk az ajánlott kérdések feltüntetését:

Miért adják el az autót?
Hány korábbi tulajdonos van ott?
Le tudná írni az autó állapotát?
Mekkora a kilométerszámláló futása?
Volt az autó az ütközésekben?
Volt-e az autó elektromos károsodása?

4. végezzen fizikai vizsgálatot

Mielőtt elindulna egy centrifugáláshoz, győződjön meg róla, hogy gondosan ellenőrizze és ellenőrizze a test javításának, az árvíz károsodásának vagy a rozsdának a jeleit, amelyek a jövőben potenciálisan fejfájást okozhatnak. Ha lehetséges, vegye le az autót egy mechanikusnak, hogy részletesebb diagnózist készítsen.

5. Mindig vegyen egy próbatestet a használt autóban

Miután alapos vizsgálatot adott az autónak, itt az ideje, hogy a kerék mögé kerüljön. Tesztelje az autót egy nagy parkolóban és egy olyan úton, ahol a járművet 60 mph felett vezetheti. Ahhoz, hogy megfelelően felmérje a használt autót, tegyen időt a tesztvezetés végrehajtása során, tesztelje ki az összes összetevőt, beleértve:

A kormánykerék beállítása
fék
Ablaktörlők
Légkondicionálás / fűtés
Elektromos ablakok
Fényszórók, irányjelző lámpák, hátsó lámpák
Ha minden mást teszteltél, kapcsolja ki a rádiót, és figyeljen a furcsa hangokra, amelyek jelezhetik a problémákat. Egy átfogóbb, nyomtatható, használt autótípushoz, hogy magával vigye magával, töltse le PDF formátumunkat.

6. Szerezd meg a történeti jelentést

Egyes eladók nem feltétlenül jelentenek súlyos problémákat a vevőnek. A citrom megvásárlásának elkerüléséhez írja le a jármű járműazonosító számát (VIN) – egy 17 számjegyű kódot a műszerfalon -, és nézze meg a számot olyan helyeken, mint a CARFAX vagy az Autocheck, hogy részletes járműelőzmény-jelentést kapjon.

7. Tárgyalja az árat

Az autógyártók szinte mindig ellensúlyozzák a magasabb árat, tehát kezdjék el reálisan alacsony ajánlatot. Ne feledje, hogy ragaszkodik a költségkerethez és az árkorlátozásokhoz. Ha a végső kérés ára ésszerűtlen, akkor bármikor elmehet az üzletből.

8. Kerülje el a kereskedelmi finanszírozást

Soha ne finanszírozza autóját egy márkakereskedőn keresztül, mielőtt ellenőrizni fogja a bankok által használt használt autókra vonatkozó automatikus hitelkamatokat. A bankok jellemzően jobb arányban vannak, mint az autókereskedések.

9. Keresse meg a legjobb ajánlatokat

A kereskedéseken kívül a helyi autókon és a használt autós weboldalakon is nagyszerű ajánlatokat talál a használt autókról. Minden forrás megérdemli:

Márkaszervizek: A márkakereskedők rendelkeznek a legszélesebb választékkal a használt autók között. Gyakran olyan extrákat is kínálnak, mint az új gumiabroncsok, a második kulcs és a padlószőnyegek.
Online: A weboldalak likecom listáját magáneladók teszik közzé az egész országban. Keressen helyben, és talán még egy gyöngyöt is találhat a saját területén. A privát eladók a legjobb eséllyel is kapnak egy alkut, mert kevésbé valószínű, hogy ismerik az autó valódi értékét, mint egy professzionális autógyártó.
Aukciók: Az árveréseken meredek kedvezmények adhatók, de a járművek garanciák nélkül értékesülnek.

10. Használd az ösztöneidet

Egy kis józan ész hosszú utat tehet egy használt autó megvásárlásakor. Kérdezd meg magadtól, hogy az osztó megbízhatónak tűnik-e. Az autógyártók tudják, hogy kétségbe vonják az olyan technikákat, mint például a légfrissítők használata a furcsa szagok maszkolására, a nagy nyomású értékesítési taktikák és az átmérőkkel való manipulációra. Kerülje az impulzus vásárlását, mert végül olyan autót talált, amely jól néz ki a külső megjelenésből. Végül, ahogy a hirdetés megy, ha túl jó ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg!

Győződjön meg róla, hogy kihasználja a használt személygépkocsi-ellenőrző listát, amikor autóra készül. Van valamilyen használt autó vásárlási tippje a listához? Tudassa velünk a megjegyzéseket!